fbpx

Infantil

 AIXÒ ERA I NO ERA…

Et presentem totes les activitats infantils per a 3-12 anys.

 

Dissabte 4 de maig

ACTIVITATS AL CARRER

I tu, què hi pintes?

4 Maig/ 11:00 - 13:00 CEST
Col·lectiu Quetecuentas. Creació col·lectiva. + 3 anys, joves i adults. Gratuït. (*) Es recomana dur roba que es pugui embrutar Has estat alguna vegada a un món on tot està per a fer? Passa, tria un pinzell i imagina un món ple de contes. Un espai lliure de convencions, on tot el que veus es pot pintar i hi pots escriure a damunt.

Dibuixa Contesporles

4 Maig/ 11:00 - 14:00 CEST
Feliu Renom, Catalina Rigo i Liliana Boffi. Trobada de narradors gràfics. + 6 anys, joves i adults. Gratuït. (*) Deixa que els “dibuixants ambulants” t’expliquin a la Biblioteca què és el col·lectiu Urban Sketchers, t’iniciïn en aquest art i te convidin a dibuixar tot allò que et passi a Esporles en aquest dia de festa, on el conte esdevé el protagonista. L’activitat es duu a terme als carrers del poble i a la tornada, a la Biblioteca, posarem en comú els treballs que haurem fet. Prepara la llibreta i el llapis! T’esperam!

Bibliomòbil

4 Maig/ 11:30 - 12:30 CEST
Circ Bover. De 3 a 12 anys. Idioma: català. Gratuït. La Bibliomòbil, una carreta amb forma de biblioteca mòbil, arriba al poble amb una prestatgeria plena de llibres, amb dos personatges que ens introdueixen a un món de fantasia i coneixements. Dos enamorats dels llibres que viatgen en un vell quadricicle i que tenen la missió de transmetre l’amor per la lectura als més petits, per a evitar la seva desaparició: amb el pas del temps, els llibres han començat a ser substituïts per les noves tecnologies.

CONTE

Mirando al cielo

4 Maig/ 11:30 - 12:30 CEST
Patricia Picazo de Fez. + 5 anys. Idioma: castellà. Preu: 2,50€. (*)

Mirar cap a dalt a vegades costa perquè ens pot fer mal el coll. Però, si a poc a poc, anam practicant, descobrirem un caramull d’històries que s’amaguen darrere cada capvespre o en mig de la tempesta, darrere un cel cobert de boires, entre llamps i trons. Les nits també ens conten històries llunyanes que ens duen a les estrelles i a la lluna. Només fa falta aturar-se, mirar a dalt i observar.

> Comprar

La Fada Despistada – La màgia d’en Cotonet

4 Maig/ 12:30 - 13:15 CEST
Cecilia Giménez. + 1 any. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Saps com s’han conegut la Fada Despistada i en Cotonet? Ella és una fada bastant despreocupada i, a més, no sap cantar. Ell és una petita boira poruga i plorar és el que la fa ser millor. Dos personatges totalment diferents que ens duen al món de l’amistat a través de la música i la fantasia.

> Comprar

Màquina Gramòptica Universal

4 Maig/ 12:30 - 13:15 CEST
Marino e Marini. +3 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€.(*)

Dos divertidíssims personatges: Marino e Marini, presenten el seu cofre misteriós: un cofre autòmat, ple d’engranatges i de cordes, que transforma els llibres en realitat. Una màquina que dóna vida a les paraules.

> Comprar

La Llebre i la Tortuga

4 Maig/ 13:00 - 13:30 CEST
Salvador Oliver. +3 anys. Idioma: llengua de signes. Gratuït. (*) A través d’un clàssic com “La llebre i la tortuga” s’intenta acostar el públic infantil a aquesta llengua visual i gestual pròpia de la comunitat sorda.

Un altre dia de pesca

4 Maig/ 13:30 - 14:30 CEST
Tomeu Simó, autor. De 3 a 8 anys. Idioma: català. Gratuït. (*) Un altre dia de pesca és la segona part del conte Un dia de pesca, una història tradicional ambientada a la mar del nord de Mallorca i sud de Menorca. En aquesta ocasió, en Tomeu Fava i en Biel Peretó faran de tot: sortiran amb fosca a pescar calamars, aniran a fons i arribaran fins a Menorca, on tastaran una bona caldereta.

Contes a l’Illa dels Tresors: L’arbre de la memòria.

4 Maig/ 16:30 - 17:15 CEST
Caterina Valriu. +3 anys. Idioma: català. Gratuït. (*) L’arbre de la memòria neix de la terra, es nodreix d’ella i de tot allò que passa per ella; del que es conten les pedres, les plantes, les arrels de les unes i de les altres. Beu de les aigües de torrents i de la mar. Sent i recull totes les veus que floten a l’aire. L’arbre de la memòria conta totes les històries, viscudes i inventades, que habiten a l’illa de Mallorca.

L’Illa dels tresors. Mallorca, aventura i llegendes.

4 Maig/ 16:30 - 19:30 CEST
Fundació Mallorca Literària. +6 anys. Idioma: català. Gratuït. (*) Un horabaixa de llegendes on podrem descobrir els personatges que s’amaguen a l’Illa del Tresor. Juga al “Joc Boiet” i salva l’Illa del Tresor reunint els 10 trossets del mapa perdut. Reescriu les llegendes i posa cara als seus personatges amb el “Taller de llegendes”; i amb la “Ludoteca de les llegendes” juga amb gegants, fades, bruixes, dragons i molt més!

El Follet Vermellet

4 Maig/ 18:00 - 18:40 CEST
Estudi Zero Teatre. D’1 a 6 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

El follet vermellet ens visita carregat amb les seves maletes vermelles plenes de contes i d’objectes que ens vol mostrar. També parla dels seus amics d’altres colors. Imagina el color del seu raspall de dents. Quina creus que és la fruita que li agrada més? I la seva història preferida?

> Comprar

Animalades submarines

4 Maig/ 18:40 - 19:30 CEST
Centimets Teatre. +1 any. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

En el fons de la mar hi ha molta vida, però no sempre s’hi està en calma. A vegades alguns animals necessiten l’ajuda de Salvadora, la vigilant submarina, que s’encarrega d’arreglar els embulls de les profunditats de la mar. Salvadora aconseguirà que la Tortuga Ballaruga baixi la música i deixi de molestar els veïnats? Descobrirà per què el Peix Peixet fa bombolles de colors? Podrà ajudar al Rei Neptú a canviar d’opinió?

> Comprar

BERENAR AMB CONTES

Les disfresses encontades

4 Maig/ 11:30 - 12:30 CEST
Sandra Rossi. + 3 anys. Idioma: català. Preu: 5,50€ (consumició inclosa). (*)

Quan era petita m’agradava molt disfressar-me, però les disfresses no les compràvem a les tendes. Me les feia jo mateixa i per a fer-me-les capgirava tota la casa. Cercava dins els armaris, a la cuina, al menjador i també al bany; i sempre trobava coses meravelloses. Però, a vegades, agafava coses que els meus pares no volien que agafàs i per això s’enfadaven. Però, la rialla els tornava als llavis quan els deia que, amb aquesta disfressa que m’havia fet, els explicaria un conte...

> Comprar

CONTES A CA MEVA

Ocells, bèsties i parents

4 Maig/ 11:30 - 12:30 CEST
Carles Alcoy + 4 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€.(*)

Faules tradicionals de tot tipus, sense sort ni ventura. Històries de bestioles simpàtiques i no tant.

> Comprar

Pícnic per a petits curiosos

4 Maig/ 11:30 - 12:30 CEST

Sherezade Bardají. + 3 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Espectacle de contes i objectes. Podem berenar de xocolata, de panets o d’ensaïmades, però resulta que a la meva cistella només hi ha contes i ells estan encantats de berenar junts. Només hem de posar la taula i convidar-los al nostre pícnic!

> Comprar

Tres contes curts, tres cases, tres contadors

4 Maig/ 17:00 - 18:00 CEST
Sandra Rossi, Sherezade Bardají i Yoshi Hioki. +4 anys. Idioma: català i castellà. Preu: 3€.(*)

Tres dels professionals que ens visiten de fora s’ajunten en la mateixa activitat per a contar un conte cada un. El públic rodarà d’una casa a una altra i en cada una hi trobarà un narrador amb la seva història.

> Comprar

Mi casa es tu casa

4 Maig/ 17:30 - 18:30 CEST
Patricia Picazo de Fez. +6 anys. Idioma: castellà. Preu: 2,50€. (*)

Existeixen cases de varis tipus: hi ha les petites amb un cor gran, d’altres de molts de colors, cases abandonades... molta gent pensa en la casa dels seus somnis: potser a prop de la mar o amb vistes a la muntanya, a un gratacels o a una caravana. Jo he somiat moltes cases, però a totes elles, hi ha llits i la porta sempre està oberta.

> Comprar

TALLER

Es Firó de Sóller

4 Maig/ 12:00 - 13:30 CEST
Artimanya. De 6 a 12 anys. Idioma: català. Preu: 5,50€ (material inclòs).

Reviu la batalla dels moros, cristians i dones valentes i converteix-te en un d’ells. Pinta, posa’t un desfrès i lluita amb nosaltres!

> Comprar

Emoticones personalitzades

4 Maig/ 17:00 - 18:30 CEST
Margalida Vinyes. De 6 a 14 anys. Idioma: català. Preu: 5,50€. (*)

Les emoticones són símbols gràfics que s’empren per a reforçar el sentit d’un missatge, aportant informació sobre el sentiment o l’emoció que l’acompanya. Una proposta per a fer del teu missatge un art, creant la teva pròpia sèrie d’emoticones, originals i personalitzades; que podràs digitalitzar i posar als teus mòbils o al teu ordinador, per a emprar-los quan et faci ganes.

> Comprar

MÚSICA EN FAMÍLIA

Moixonies per créixer: Al mar! (3-6)

4 Maig/ 12:30 - 13:10 CEST
Carolina Domènech, Arantxa Riera, Maia Planas i Toni Pastor. De 3 a 6 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€.(*)

Vos agrada anar en barca? Travessem els mars i arribem a diferents ports de les Antilles, d’Àfrica, de Grècia... Juguem amb les ones i el vent, coneguem el fons de la mar i els animals que viuen allà baix; i arribem a unes illes on ens esperen moltes sorpreses. Us apunteu al viatge?

> Comprar

EXCURSIÓ AMB CONTES

Vila Vella, entre misteris i llegendes

4 Maig/ 17:00 - 18:30 CEST
Tomàs Vibot. +6 anys. Idioma: català. Preu: 3,50€.(*)

Al llarg de la història, les creences, les esperances i les pors d’un poble han deixat petjada al seu urbanisme. I la Vila Vella, sens dubte, és el bessó de moltes altres: ara belles, ara meravelloses i ara terribles...

> Comprar

Potades de gegant, ninots de pedra i fonts encantades… Un paisatge de llegenda!!!

4 Maig/ 17:30 - 19:00 CEST
Joan Carles Palos. +3 anys. Idioma: català. Preu: 3,50€.(*)

Una activitat cultural i pedagògica que difon valors i principis que desenvolupen la sensibilitat, la creativitat i el senderisme.

> Comprar

TEATRE

Clea at the coral forest

4 Maig/ 17:30 - 18:30 CEST
Colorín Coloradas. +3 anys. Idioma: anglès. Preu: 2,50€.(*)

Clea és una nina que té un artefacte que li permet respirar dins l’aigua (regal del seu amic pescador). De cop, apareix un monstre enorme, format per bosses de plàstic i altres residus...

> Comprar

(*) A les activitats que duen aquesta indicació, els nins i nines assistents han d’anar acompanyats, com a mínim, per un adult. Tots els assistents han de pagar entrada.

Diumenge 5 de maig

CONTES A CA MEVA

Cuentos del Japón (infantil)

5 Maig/ 11:00 - 12:00 CEST
Yoshi Hioki. +6 anys. Idioma: castellà i llengua de signes. Preu: 2,50€. (*)

Els contes tradicionals són sobre temes i aspectes diversos. Des dels pagesos dels arrossers als nobles de la cort imperial, dels animals i dels monstres... un espectacle de contes amb molta interacció per part del narrador, en el qual el públic no només escoltarà les històries del país de l’extrem orient, sinó que a més participarà, cantarà i aprendrà sobre els costums i cultures del Japó.

> Comprar

Na Caputxeta i per què diuen que els llops són dolents

5 Maig/ 11:00 - 11:40 CEST
Ferreret Teatre amb Margalida Amengual. +3 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Coneixes les aventures de na Caputxeta? Ella no té por de res i estima molt la seva padrineta que viu al bosc. Una pregunta recorre aquest conte tan conegut: per què els llops sempre són els dolents de les històries? El mateix llop s’ho demana i això no li fa cap bé a l’amic de na Caputxeta.

> Comprar

Precisament així

5 Maig/ 16:30 - 17:30 CEST
Sandra Rossi. +4 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Basat en la vida i obra de Rudyard Kipling. El senyor Rudyard tenia el cap ple de contes i gaudia d’ells, més que d’escriure’ls. Li encantaven les històries de fa molt de temps, quan els ocells tenien dents, els animals xerraven, les pedres caminaven i els elefants no tenien trompa. Però, si no la tenien i ara la tenen, com pot ser que els hagi crescut la trompa als elefants? Precisament així, va dir el senyor Rudyard, el del cap ple de contes.

> Comprar

El coet invisible, contes per volar

5 Maig/ 16:30 - 17:30 CEST
Sherezade Bardají. +3 anys. Idioma: català i llengua de signes. Preu: 2,50€. (*)

Espectacle de contes, llum i ombres. L’univers està ple de contes i algunes històries són tan grans que gairebé no hi caben. Altres són tan petites que s’amaguen entre les estrelles. Però, nosaltres tenim un coet per a viatjar a qualsevol lloc. A vegades, els contes poden convertir-se en l’ombra d’un dragó gegant que vola sense parar o en la bruixa dels nostres malsons. Històries que poden aparèixer en qualsevol moment i brillar amb llum pròpia.

> Comprar

Piedra, papel y tijeras

5 Maig/ 17:00 - 18:00 CEST
Yoshi Hioki. +3 anys. Idioma: castellà. Preu: 2,50€. (*)

Cantar és explicar o explicar és cantar. Pedra amb tisores és un caragol. Paper amb paper és una papallona. Si vols desvetllar el misteri, vina a escoltar Yoshi Hioki!

> Comprar

TALLER

Creem personatges de conte!

5 Maig/ 11:00 - 12:30 CEST
Francisca Nadal Valenzuela. Manualitat de conte. +6 anys. Idioma: català. Preu: 5,50€. (*)

Vine a crear el personatge del teu conte! Princeses, dragons, prínceps, llops, pirates... el que vulguis i més ganes et faci. Ah, i tots estan fets amb calcetins!

> Buy

EXCURSIÓ AMB CONTES

Rondalles i glossats per racons amagats

5 Maig/ 11:00 - 12:30 CEST
Pep Alemany Manxí. +3 anys. Idioma: català. Preu: 3,50€. (*)

Recorre el poble i coneix diferents històries dramatitzades; escolta les gloses acompanyades per la música dels xeremiers de l’Escola de Música i Dansa d’Esporles.

> Comprar

Els alliberadors de canaris

5 Maig/ 11:30 - 12:00 CEST
Associació “A Lloure”. +4 anys. Idioma: català. Gratuït. (*) Contes al bosc. Aquesta història narra una aventura que emprenen un grup d’amics que desitjava deixar lliures tots els ocells engabiats. Una història per a nins que deixa entreveure, d’una manera divertida, reflexions infantils sobre la llibertat, la veritat, el treball en equip i la consciència col·lectiva.

TEATRE

Un Quixot de cine

5 Maig/ 11:00 - 12:00 CEST
Arsis Produccions. +6 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Com seria una pel·lícula sense els efectes de so? I sense la música? A través de la representació teatral d’una de les obres literàries més importants de la literatura universal, adaptada als nins, descobriràs com es produeixen els efectes sonors de la sala i com s’aconsegueixen els diferents estats emocionals, com s’imita el pas del cavall, una espasa, una caiguda...

> Comprar

Rinxolets d’Or (Goldilocks and the Three Bears)

5 Maig/ 11:00 - 12:00 CEST
Elàstic Nou Produccions. +3 anys. Idioma: anglès. Preu: 2,50€.(*)

Ens traslladem al món de na Rinxolets d’Or, un conte popular que comença quan la xafardera Rinxolets surt a passejar pel bosc i es troba una casa preciosa. Posseïda per la curiositat, comença a investigar-ho tot... quan, de cop, tornen els amos. Et pots imaginar qui són? Una família d’onsos!

> Comprar

Ous de somera

5 Maig/ 17:00 - 18:00 CEST
“Mals Papers”. +3 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Una obra basada en la història original, que duu el mateix nom. Hem volgut conservar el llenguatge característic de les rondalles mallorquines per acostar el públic més jove, acompanyant-lo sempre amb rialles i bon humor.

> Comprar

CONTE

Faules i contes africans

5 Maig/ 12:00 - 13:00 CEST
Víctor Uwagba. 3 anys. Idioma: castellà, català, swahili i yoruba. Gratuït. (*) Deixa’t contar uns contes i unes faules africanes, sempre acompanyades per tambors i molt de ritme!

Conte Contat

5 Maig/ 16:30 - 17:30 CEST
Pecata Minuta: Aina Cortés i Cristina Francioli. +3 anys. Idioma: català. Preu: 2,50€. (*)

Què passa a les biblioteques quan tanquen les portes i apaguen els llums? Què passa quan tots anam a dormir? Els personatges es desperten i es posen a jugar? A n’Antònia li han regalat un llibre d’històries, però com que no li agrada llegir, l’han donat a la biblioteca, sense saber que a dins hi havia 20 euros. Quan s’adona de l’error, demana ajuda a la seva amiga Carme per entrar de nit a la biblioteca i recuperar el llibre. Però elles no sabien què hi passa, de nit, a les biblioteques...

> Comprar

El monstre de colors va a l’escola

5 Maig/ 17:30 - 18:30 CEST
Conte Contat. +3 anys. Idioma: català. Gratuït. (*) Conte Contat és una activitat que transforma els contes clàssics i populars de les Illes Balears en una proposta d’espectacles de contacontes molt variats. Hi trobareu contes, titelles fetes a mà, màgia, música, cançons en directe, animació, dinàmiques i molta diversió.

BERENAR AMB CONTES

Contes de molt lluny, molt lluny

5 Maig/ 16:30 - 17:30 CEST
Carles Alcoy. +4 anys. Idioma: català. Preu: 5,50€ (consumició inclosa). (*)

Històries de Nova Zelanda, Patagònia, Austràlia i Illes del Sud. On passen coses mai no vistes abans i que no veureu però sentireu.

> Comprar

(*) A les activitats que duen aquesta indicació, els nins i nines assistents han d’anar acompanyats, com a mínim, per un adult. Tots els assistents han de pagar entrada.

IMPORTANT!

Per favor, consulteu les condicions del festival.